Dictatura lui Kim Jong Un urmează să primească turişti străini - începând din decembrie - în oraşul Samjiyon, în nord-estul Coreei de Nord, şi eventual în restul ţării, anunţă miercuri agenţii de voiaj, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Intrarea unor cetăţeni străini pe teritoriul Coreei de Nord este interzisă în prezent, însă acest lucru urmează să se schimbe, spre fericirea adepţilor turismului ”dark”, deoarece Phenianul vrea să-şi redeschidă frontiera turismului internţaional.

Acest proces urmează să înceapă în decembrie în oraşul Samjiyŏn - inaugurat în 2019 în nord-estul ţării cu scopul de a deveni un centru de agrement pentru turişi - şi să se extindă la întregul teritoriu al ţării.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Am primit confirmarea partenerului nostru local că turismul la Samjiyŏn şi probabil în restul ţării se va relua oficial în decembrie 2024”, anunţă pe site Koryo Tours, cu sediul la Beijing.

Acesta este un anunţ important al dictaturii, pregătită să primească grupuri mai mari de turişti străini, după ani de controale stricte la frontieră din cauza pandemiei covid-19.

Zborurile internaţionale către şi din Coreea de Nord s-au reluat anul trecut, iar un grup mic de turişti ruşi a fost în această ţară izolată  într-o vizită privată în februarie.

Oficiali străini de rang înalt - între care şi Vladimir Putin - au vizitat Coreea de Nord.

În pofida acestor câteva intrări, Coreea de Nord nu este complet deschisă turiştilor internaţionali din 2020.

”După ce a aşteptat peste patru ani să facă acest anunţ, Koryo Tours este foarte entuziasmat de deschiderea din nou a turismului nord-coreean”, anunţă societatea, care adaugă că partenerul local urmează să confirme itinerariile şi datele în săptămânilor viitoare.

Altă agenţie de voiaj, KTG Tours, a anunţat la rândul său că turişti vor putea vizita Samjiyŏn începând din această iarnă.

Acest aoraş - situat în apropierea frontierei cu China - a fost construit ca o ”utopie socialistă” şi ”un model de oraş de munte extrem de civilizat”, cu hoteluri, o staţiune de schi şi alte instalaţii comerciale şi culturale.

În iulie, dictatorul Kim Jong Un a destutit sau retrogradat anumiţi oficiali de rang înalt din cauza modului ”iresponsabil” în care au gestionat acest proiect-far al Coreei de Nord.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.