Phenianul anunţă luni că a transferat 250 de lansatoare de rachetă de nouă generaţie trupelor nord-coreene staţionate la frontiera intercoreeană, unde Seulul a reluat propaganda împotriva dictatorului Kim Kong Un la difuzoare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”O ceremonie cu ocazia transferului a 250 de lansatoare de rachetă tactice de nouă generaţie (...) trupelor militare de la frontieră a avut loc cu o zi înainte la Phenian sub conducerea liderului Kim Jong Un”, scrie agenţia nord-coreeană de presă de stat KCNA.

Aceste dispozitive sunt ”arme de atac tactic actualizate”, a anunţat dictatorul.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

El a dat asigurări că le-a ”conceput personal”.

Phenianul şi-a consolidat capacităţile militare la frontieră, în contextul în care Seulul şi-a reluat campaniile de propagandă împotriva regomului nord-coreean.

Relaţiile între Nord şi Sud traversează una dintre cele mai puternice perioade de tensiuni din ultimii ani.

Cei doi vecini se află în continuare în război, după ce conflictul din perioada 1950-1953 s-a terminat cu un armistiţiu şi nu cu un tratat de pace.

Coreea de Nord şi Coreea de Sud îşi trimit reciproc baloane de mai multe luni. Cele din Nord transportă gunaoie, iar cele din Sud în principal propaganfă împotriva lui Kim.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.