Consilierul american pe probleme de securitate naţională H.R. McMaster s-a întâlnit cu purtătorul de cuvânt al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, în contextul tensiunilor recente privind situaţia din Siria dintre cele două ţări, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Turcia a lansat atacuri împotriva Unităţii de Protecţie a Poporului (YPG), o organizaţie paramilitară kurdă, în zona Afrin a Siriei. Turcia consideră YPG un grup terorist, dar grupul face parte din forţele militare susţinute de americani pentru a lupta împotriva ISIS.

Erdogan a promis că va elimina gruparea din zona graniţei cu Turcia, o mişcare care ar putea pune forţele militare turce în conflict direct cu trupele americane aflate la faţa locului.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Discuţiile dintre McMaster şi purtătorul de cuvânt al lui Erdogan, Ibrahim Kalin, au loc cu câteva zile înainte de vizita Secretarului de Stat al SUA, Rex Tillerson.

„În cadrul întâlnirii, a fost reconfirmat parteneriatul strategic de lungă durată dintre Turcia şi SUA şi au fost discutate priorităţile celor două ţări”, a declarat o sursă apropiată administraţiei prezidenţiale americane.

Cei doi au analizat evoluţiile regionale, factorii care au dus la deteriorarea relaţiilor dintre cei doi aliaţi, precum şi noi modalităţi de  a combate terorismul.

Săptămâna trecută, ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat că îi va transmite lui Tillerson în timpul vizitei sale că cele două ţări trebuie să îşi reconstruiască relaţia de încredere reciprocă. Încă nu a fost stabilită o dată oficială pentru vizita lui Tillerson.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.