Fostul preşedinte american Donald Trump şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski au programată, vineri, o discuţie telefonică, potrivit unor surse familiarizate cu aceste planuri, citate de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Convorbirea ar fi prima discuţie a celor doi de când Trump a plecat de la Casa Albă şi vine în contextul îngrijorărilor din Europa cu privire la politica lui Trump faţă de războiul din Ucraina dacă el va câştiga alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Una dintre surse a avertizat că programele se schimbă frecvent. Au existat de ceva timp discuţii privind momentul potrivit pentru o convorbire între candidatul nominalizat şi preşedintele ucrainean, susţin sursele.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Trump a afirmat în mod repetat că el ar putea pune capăt războiului din Ucraina într-o zi, dar nu este clar cum ar obţine pacea.

În dezbaterea de luna trecută de la CNN cu preşedintele Joe Biden, Trump a afirmat că termenii lui Putin pentru o înţelegere – care ar include ca Ucraina să cedeze patru teritorii ocupate în prezent de Rusia – ”nu sunt acceptabili”.

Însă fostul preşedinte şi aliaţii săi au criticat, de asemenea, ajutorul militar american pentru Kiev.

Săptămâna trecută, când Zelenski s-a aflat în SUA, el a afirmat că ”toată lumea aşteaptă luna noiembrie”, inclusiv Putin. El a mai declarat că Biden şi Trump sunt ”foarte diferiţi”, dar amândoi sprijină democraţia, motiv pentru care a susţinut: ”Cred că Putin îi va urâ pe amândoi”.

Săptămâna trecută, Trump s-a întâlnit cu premierul ungar Viktor Orban pentru a doua oară în mai puţin de şase luni. Vizita vine la mai puţin de două săptămâni de când Orban s-a întâlnit, la Mosxcova, cu Putin. După întâlnire, Orban le-a spus liderilor europeni că Trump este ”gata să acţioneze ca un intermediar pentru pace” între Rusia şi Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.