Cinci persoane au fost ucise şi cel puţin cinci sunt rănite după ce un tren şi un autobuz s-au ciocnit joi în Slovacia, relatează SkyNews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accidentul s-a petrecut în oraşul Nove Zamky din sudul ţării, la aproape 100 de km est de capitala Bratislava, au anunţat serviciile de urgenţă.

Motorul trenului a luat foc, conform imaginilor video, în timp ce autobuzul a fost grav avariat, au declarat oficialii feroviari.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Peste 100 de persoane se aflau la bordul trenului Eurocity. Trenul se deplasa din capitala cehă, Praga, către capitala Ungariei, Budapesta.

Accidentul a avut loc la scurt timp după ora locală 17:00 (18:00, ora României), a declarat compania feroviară ZSSK. Zeci de pasageri blocaţi sunt transportaţi cu autobuzul în oraşul Sturovo de la graniţa cu Ungaria, a declarat ZSSK. Ministrul de interne Matus Sutai Estok se îndreaptă spre locul accidentului, a declarat poliţia.

Principala cale ferată care leagă Bratislava de Budapesta a fost închisă.

Peter Pellegrini, preşedintele Slovaciei, şi-a prezentat condoleanţe. "Le doresc răniţilor o recuperare rapidă şi le mulţumesc medicilor şi echipelor de salvare pentru munca lor", a transmis el. "Îmi doresc ca astfel de catastrofe să fie evitate în Slovacia pe viitor", a menţionat Pellegrini.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.