Cinci persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite într-un incendiu de vegetaţie care a devastat mai multe sate în sud-estul Turciei, anunţă vineri Ministrul turc al Sănătăţii Fahrettin Koca, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt cinci morţi şi 44 de răniţi, zece grav”, într-o zonă rurală situată între oraşele Diyarbakir şi Mardin, în apropiere de frontiera cu Siria, anunţă pe X Fahrettin Koca.

Imagini difuzate în noaptea de joi spre vineri pe reţele de socializare surprind un incendiu uriaş care lumina un cer roşu şi nori mari de fum.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Şapte echipe de urgenţă şi 35 de ambulanţe au ofst trimise la faţa locului, anunţă ministrul turc.

Acest incendiu de vegetaţie a izbucnit joi seara din cauza arderii miriştilor într-o zonă situată la aproximativ 30 de kilometri sud de Diyarbakir, a anunţat ministrul utrc de Interne Ali Yerlikaya.

Flăcările s-au extins rapid, alimentate de rafale de vânt, şi au atins cinsi sate.

”Din nefericire, trei locuitori din provincia Diyarbakir şi doi din provincia Mardin au murit”, a anunţat pe X Ali Yerlikaya.

Potrivit ministrului turc de Interne şi unor imagini difuzate de către agenţia oficială turcă de presă Anadolu, incendiul a fost ”complet controlat” în noaptea de joi spre vineri.

Partidul Egalităţii şi Democraţiei Democraţiei Popoarelor (DEM, prokurd), a treia forţă politică în Parlamentul turc, care domină în această regiune din sud-estul Turciei, a cerut autorităţilor să desfăşoare mijloace aeriene - aşa cum au făcut rapid în urma izbucnirii unor incendii în vestul ţării.

”Până în prezent, intervenţia terestră a fost insuficientă. Autorităţile trebuie să intervină mai larg, cu mijloace aeriene, fără să piardă timp”, a cerut în noaptea de joi spre vineri, într-un comunicat, partidul prokurd.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.