Cinci marinari de la bordul portavionului USS Theodore Roosevelt au fost evacuaţi de pe navă după ce au fost testaţi - din nou - pozitiv cu noul coronavirus, în pofida unei izolări de două săptămâni pe Insula Guam, a declarat o sursă oficială pentru AFP.
Acest oficial de rang înalt a solicitat protecţia anonimatului, confirmând dezvăluiri făcute de cotidianul The New York Times (NYT), potrivit căruia cel puţin un marinar a fost evacuat de la bordul portavionului nuclear.
Cei cinci marinari au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus după ce echipajul navei, afectat de o epidemie galopantă de covid-19, a fost evacuat în martie pe Insula Guam, la Oceanul Pacific.
Ei au fost plasaţi în carantină şi au fost condideraţi vindecaţi, după ce au fost testaţi negativ în două rânduri.
La fel ca cea mai mare parte a echipajului, ei au revenit la bordul navei, care se pregăteşte să plece pe mare, însă le-au reapărut simptome şi au fost testaţi din nou.
Aproximativ 20 de marinari, cu care aceştia s-au aflat în contact, au fost evacuaţi şi ei.
Contactată, Marina americană (US Navy) a refuzat să comenteze.
O sursă militară a subliniat, sub protecţia anonimatului, că cei 2.900 de marinari care s-au întors deja la bordul USS Theodore Roosevelt poartă toţi mască - în permanenţă - şi respectă cât pot de bine distanţarea socială.
”Este un mediu foarte diferit de cel de la momentul apariţiei epidemiei” covid-19, a subliniat această sursă.
US Navy - acuzată iniţial de faptul că a subestimat situaţia la bordul USS Theodore Roosevelt - a rămas foarte discretă cu privire la starea sănătăţii echipajului, după ce toţi marinarii portavionului au fost testaţi la sfârşitul lui aprilie.
În total, 1.000 de marinari au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, iar peste 25% dintre ei sunt consideraţi vindecaţi, a subliniat sursa militară citată.
Un marinar a murit din cauza unor complicaţii legate de covid-19.
Pentagonul, care vrea să evite să se arate vulnerabil, vrea ca portavionul să plece cât mai repede în misiuni de patrulare la Oceanul Pacific, menite să contracareze ambiţiile Chinei în regiune.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...