China înfiinţează mii de centre de testare PCR permanente, dintre care 9.000 au fost deja finalizate în Shanghai, deoarece autorităţile încearcă să ”normalizeze” testarea chiar şi după încheierea carantinei actuale, relatează Reuters.
În prezent, aproximativ 25 de milioane de locuitori din centrul financiar Shanghai rămân sub o anumită formă de izolare, în timp ce oraşul se luptă cu cel mai mare focar de coronavirus din China.
Cu toate acestea, în încercarea de a preveni viitoarele crize, autorităţile locale au creat un sistem care va implementa testarea periodică drept o caracteristică permanentă a vieţii de zi cu zi. Alte oraşe chineze iau măsuri similare.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Din cele 9.000 de centre de testare din Shanghai, 5.000 funcţionează deja, a declarant, vinery, viceprimarul Wu Qing.
Ca parte a strategiei ”dinamice” zero-COVID a Chinei, locuitorii oraşelor, inclusiv cei din Beijing, s-au confruntat deja cu teste frecvente şi s-au obişnuit folosească certifical digital pentru a dovedi că nu au vizitat zonele cu risc ridicat.
Însă noul sistem impune obligativitatea prezentării unui test PCR negativ înainte de a intra în spaţiile publice. Nu este clar cât de recente trebuie să fie testele.
Centrele de testare sunt situate în zone rezidenţiale, parcuri industriale, clădiri de birouri şi la intrările în staţiile de tren şi metrou. Acestea vor permite oamenilor să fie testaţi în doar 15 minute, au spus oficialii.
Beijingul, care se luptă cu un nou focar, a mai anunţat, joi, că va implementa testarea ”normalizată” şi se va asigura că oricine intră în clădiri publice trebuie să arate un rezultat negativ al testului efectuat în ultimele şapte zile.
Oraşul Hangzhou, la 176 km sud-vest de Shanghai, a promis, de asemenea, că va înfiinţa 10.000 de centre de testare permanente şi va permite accesul în locurile pitoreşti doar persoanelor care prezintă un test negativ din ultimele 48 de ore.
China susţine că strategia sa rămâne cea mai eficientă modalitate de a învinge pandemia, dar mulţi locuitori şi companii şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la costurile carantinelor frecvente.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.