Cercetătorii ruşi s-au declarat uimiţi după ce un vulcan a erupt pentru prima dată în ultimii 250 de ani în izolata peninsulă Kamceatka. Coloana de cenuşă impresionantă s-a ridicat până la o înâlţime de 7.000 de metri şi riscă să acopere mica localitate Severo-Kurilsk, situată pe insula Paramushir din extremitatea nordică a arhipelagului Kurile, transmite Russia Today.
Echipa Specială de Răspuns Vulcanic (KVERT) a anunţat că monitorizează atent erupţia pentru a determina dacă există vreo ameninţare, deşi experţii cred că orice pericol a trecut în peninsula Kamceatka.
Autorităţile ruse au emis totuşi un cod portocaliu pentru cursele aeriene.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Vulcanul Kambalni are o înălţime de 2.156 de metri şi este situat în extremitatea sudică a peninsulei Kamceatka.
De asemenea, acest vulcan a erupt pentru ultima dată în timpul domniei ţarinei Ecaterina a II-a a Rusiei (1769).
Peninsula Kamceatka găzduieşte aproximativ 200 de vulcani, dintre care 29 sunt activi. În decembrie, erupţia vulcanului Şiveluch a aruncat cenunşă până la o altitudine de 11.000 în extremitatea estică a Rusiei.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.