Un incendiu de pădure a devastat cel puţin 5.000 de hectare de vegetaţie pe Insula portugheză Madeira, potrivit autorităţilor locale, care anunţă luni că au controlat două dintre cele trei fronturi în continuare active cu o zi mai înainte, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Acest incendiu a izbucnit miercuri, în comuna Ribeira Brava şi s-a extins apoi în localităţile vecine Câmara de Lobos şi Ponta do Sol, situate pe coasta de sud a insulei, la vest de capitala regională Funchal.

”Până în prezent nu există nicio victimă, nicio locuinţă mistuită de foc şi nicio infrastructură esenţială distrusă”, a anunţat duminică seara, într-o conferinţă de presă, preşedintele guvernului regional Miguel Albuquerque.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Flăcările au avansat în zone izolate, în care accesul este dificil, intensificate de rafale de vânt şi căldură, au ameninţat unele localităţi şi au condus la mobilizarea a aproape 200 de pompieri.

Aproxomativ 160 de persoane au fost evacuate din locuinţe duminică, ca măsură de pracuţie, din cauza riscului inhalării de fum, însă aceşti locuitori au început să se întoarcă acasă.

Primarul din Câmara de Lobos, Leonel Silva, a anunţat luni în presa liocală că cele două fronturi active în această comună au fost conrolate.

”Situaţia este sub control, iar focul este practic stins”, a declarat el, citat de agenţia portugheză de presă Lusa.

Un focar rămânea însă activ la Ponta do Sol, însă nu prezintă un pericol la adresa locuitorilor, potrivit primarului Célia Pessegueiro.

Guvernul de la Lisabona anunţa sâmbătă că trimite întăriri 76 de pompieri şi salvatori, care să lupte împotriva acestui incendiu pe Madeira, o insulă frecventată de turişti străini, situată în largul coastelor marocane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.