Cazuri de hepatită la copii - de o origine necunoscută - identificate mai întâi în Regatul Unit au fost descoperite la copii în alte patru ţări din Europa - şi anume în Danemarca, Irlanda, Olanda şi Spania -, anunţă Centrul European de Control şi Prevenirea Bolilor (ECDC), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”În urma semnalării unor cazuri de hepatită acută de origine necunoscută de către Agenţia de securitate sanitară britanică”, la începutul lui aprilie, ”cazuri noi, la copii, au fost raportate în Danemarca, Irlanda, Olanda şi Spania”, a precizat marţi, într-un comunicat, ECDC.

Nouă cazuri suspecte au fost identificate la copii cu vârste cuprinse între unul şi şase ani în Alabama, în Statele Unite, potrivit ECDC.

”Investigaţiile continuă în toate ţările care raportează cazuri. În prezent, cauza exactă a hepatitei rămâne necunoscută”, anunţă ECDC, însă anchetatori britanici ”consideră că o cauză infecţioasă este cea mai probabilă, din cauza caracteristicilor clinice şi epidemiologice ale cazurilor”.

În Franţa, după lansarea unei ”căutări active de cazuri”, ”două cazuri de hepatită acută a cărei etiologie este încă nedeterminată au fost semnalate de CHU din Lyon”, la copii în vârstă de până la zece ani şi ”sunt în curs de investigare”, anunţă Agenţia Sănătăţii Publice franceze, contactată de AFP.

”Cazurile de hepatită acută cu o etiologie nedeterminată la copii nu sunt rare”, subliniază agenţia.

”Apariţia acestor două cazuri nu este neaşteptată şi nu arată, în acest stagiu, un exces de cazuri în Franţa”, subliniază sursa citată, care apreciază că ”sunt de aşteptate alte semnalări probabile în zilele următoare”, având în vedere căutarea lansată.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) anunţa vineri că se aşteaptă la noi semnlări în zilele următoare şi a anunţat ”până la cinci” cazuri în Irlanda şi trei în Spania.

ECDC, contactat de AFP, nu a fost în măsură să ofere numărul de cazuri din fiecare ţară.

Nicio moarte nu s-a înregistrat, însă unele cazuri din Regatul Unit au necesitat un transplant de ficat.

”Investigaţii în laborator ale cazurilor au exclus hepatite virale de tip A, B, C, D şi E în toate cazurile”, potrivit ECDC.

Regatul Unit a semnalat iniţial OMS, la 5 aprilie, zece cazuri grave de hepatită în Scoţia, după care a semnalat 74 de cazuri, trei zile mai târziu, potrivit OMS.

Multe dintre cazurile britanice au prezentat icter, potrivit Centrului.

”Unele cazuri prezentau simptome gastro-intestinale, inclusiv dureri abdominale, diaree şi vomă în săptămânile precedente”, potrivit ECDC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.