Casa Albă a sugerat joi că Guvernul ar putea avea banii necesari pentru a finanţa pregătirea şi dotarea cu arme a un milion de profesori de pe întreg teritoriul Statelor Unite, scrie The Guardian. Afirmaţiile au loc în contextul în care preşedintele Donald Trump a spus atât la Casa Albă, cât şi pe Twitter că profesorii ar trebui înarmaţi, ca răspuns la atacul din Florida, şi că aceasta ar fi "o mare piedică” pentru atacatori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul unei conferinţe, Raj Shah, secretarul adjunct de presă al Casei Albe, a fost întrebat dacă este util ca profesorii să poarte arme pentru a-şi proteja elevii de atacatori.

"Când ai de-a face cu o situaţie îngrozitoare, ceea ce poţi considera util sau inutil se schimbă”, a spus Shah.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Într-o întâlnire cu oficiali statali şi regionali care a avut loc la Casa Albă, Donald Trump a vorbit despre oferirea unor bonusuri pentru unii profesori, cei "care sunt foarte bine pregătiţi, oameni care înţeleg armele”. Trump a sugerat că s-ar putea acorda bonusuri profesorilor înarmaţi şi cu o pregătire în spate, specificând că "10,20, 40% dintre profesori ar putea să fie calificaţi pentru aşa ceva, mai ales cei retraşi dintr-o carieră militară”. "Vreau ca şcolile să fie protejate exact aşa cum sunt şi băncile”, a spus el.

În cadrul conferinţei de presă, lui Shah i s-a spus că dacă 40% dintre profesorii americani ar primi un bonus de 1.000 de dolari, ar însemna că s-ar cheltui un miliard de dolari. "Chiar credeţi că ar fi prea mult pentru siguranţa şcolilor?”, a răspuns Shah.

El a adăugat că Trump va vorbi în curând cu membri ai Congresului despre propuneri legislative şi de buget în acest sens.

Anterior, preşedintele american a criticat exerciţiile din şcoli prin care elevii erau pregătiţi pentru atacuri, care au devenit standard în ultimii ani în şcolile americane. "Simulările de atacuri armate sunt un lucru foarte negativ... O să fiu sincer. Dacă eu aş fi un copil de 10 ani şi mi s-ar spune că urmează să facem o simulare de atac armat, aş întreba ce e asta şi mi s-ar spune că s-ar putea să vină cineva şi să înceapă să tragă în tine. Cred că e un lucru foarte negativ. Nu îmi place. Aş prefera să avem protecţie mai severă la şcoli”, spunea Trump.

Shah a afirmat însă că Trump a criticat denumirea exerciţiilor, nu exerciţiile în sine şi că ar dori să se numească exerciţii pentru siguranţă.

El a confirmat că Donald Trump ia în considerare susţinerea măririi până la 21 de ani a limitei de vârstă la care se poate cumpăra o armă de asalt, dar nu este de acord cu interzicerea armelor de asalt în totalitate. Elevii de la liceul din Florida unde a avut loc atacul au cerut exact această restricţie.

De cealaltă parte, primarul din Parkland, Christine Hunschofsky, a vorbit despre siguranţă şi sănătatea mintală şi a făcut referire şi la puşca de asalt folosită de Cruz în atac, spunând: "Până la urmă, cum a putut cineva ca el să aibă acces la o astfel de armă?”.

Într-un discurs adresat supravieţuitorilor atacului şi susţinut miercuri, Donald Trump a spus că înarmarea profesorilor "ar putea opri atacurile foarte repede”. Joi, Trump a scris, pe Twitter: "20% dintre profesori, mulţi, ar putea răspunde imediat atacurilor dacă un nebun vine la o şcoală cu intenţii rele. Profesori cu o pregătire extraordinară ar putea fi o piedică excelentă pentru laşii care fac astfel de lucruri”.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.