Administraţia Trump a negat vineri după-amiază un document intern ajuns la presă, potrivit căruia este luată în considerare mobilizare a aproximativ 100.000 de militari ai Gărzii Naţionale pentru operaţiunile de capturare a imigranţilor ilegali din 11 state americane, inclusiv a milioanelor de persoane care nu locuiesc în apropierea graniţei dintre Statele Unite şi Mexic, transmite The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Documentul intern se întinde pe 11 pagini şi cere o militarizare fără precedent a operaţiunilor de capturare a imigranţilor, care ar urma să aibă loc în 11 state americane, din Portland şi până în New Orleans. În această propunere sunt incluse doar patru state care au graniţă comună cu Mexic - California, Arizona, New Mexico şi Texas.

De asemenea, administraţai vizează alte şapte state, precum Oregon, Nevada, Utah, Colorado, Oklahoma, Arkansas şi Louisiana.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Guvernatorii vor avea o putere de decizie limitată, aceştia vor putea să-şi dea sau nu acordul cu privire la participarea trupelor statale la acetse operaţiuni, care îi vizează pe cei 11 milioane de imigranţi ilegali din Statele Unite.

Controversatul document intern a fost redactat de către secretarul pentru Securitate Internă, John Kelly.

Garda Naţională a participat anterior la operaţiunile de capturare a imigranţilor ilegali, dar doar de-a lungul graniţei mexicane. Militarii nu au fost niciodată desfăşuraţi pentru asemenea operaţiuni până în Oregon sau Louisiana.

Potrivit documentului intern, trupele participante la aceste operaţiuni vor îndeplini aceeaşi misiune ca un poliţist de imigraţie în timpul investigaţiie, capturării şi arestării ilegalilor din Statele Unite.

Aceste trupe vor fi mobilizate printr-un parteneriat federal existent la nivelul statelor şi vor putea să conducă percheziţii şi să aresteze imigranţii ilegali.

Casa Albă a negat imediat veridicitatea documentului ajuns la presă, însă nu se cunosc mai multe detalii. Anterior, Donald Trump a susţinut că scurgerile de informaţii dinspre administraţia prezidenţială sunt reale, dar articolele care apar în urma acestor scurgeri sunt ”ştiri false”, o nouă contradicţie în retotica liderului de la Casa Albă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.