Reporterul american de la Wall Street Journal încarcerat în Rusia, Evan Gershkovich, şi fostul puşcaş marin american Paul Whelan se numără printre cei 24 de deţinuţi din Statele Unite, Rusia şi o serie de aliaţi ai acestora eliberaţi joi în cel mai mare schimb de deţinuţi de la Războiul Rece încoace.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Casa Albă a declarat că SUA au negociat acest schimb complex cu Rusia şi alte ţări. Aceasta a declarat că opt persoane deţinute în Occident au fost trimise înapoi în Rusia. Germania a confirmat că printre aceştia se numără Vadim Krasikov, condamnat pentru uciderea unui disident exilat la Berlin.

Turcia, care a coordonat acest schimb, a declarat că 10 deţinuţi, inclusiv doi minori, au fost transferaţi în Rusia, 13 în Germania şi trei în Statele Unite. În cadrul schimbului au mai fost implicate Polonia, Slovenia, Norvegia şi Belarus.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Casa Albă a publicat lista cu numele persoanelor eliberate în cadrul schimbului de deţinuţi Est-Vest, inclusiv trei cetăţeni americani şi un rezident permanent legal care se întorc acasă din Rusia: Evan Gershkovich, Paul Whelan, Alsu Kurmasheva şi Vladimir Kara-Murza.

Doisprezece cetăţeni germani şi deţinuţi politici ruşi se vor întoarce în Germania: Dieter Voronin, Kevin Lick, Rico Krieger, Patrick Schoebel, Herman Moyzhes, Ilia Iaşin, Liliia Ceanişeva, Ksenia Fadeeva, Vadim Ostanin, Andrei Pivovarov, Oleg Orlov şi Saşa Skocilenko.

Opt persoane se întorc în Rusia: Vadim Krasikov (din Germania), Artem Viktorovici Dulţev (din Slovenia), Anna Valerevna Dulţeva (din Slovenia), Mihail Valerievici Mikuşin (din Norvegia), Pavel Alekseevici Rubţov (din Polonia), Roman Selezniov (din Statele Unite), Vladislav Kliuşin (din Statele Unite) şi Vadim Konoşcenock (din Statele Unite).

Potrivit unei persoane familiarizate cu această chestiune, în schimb au fost implicaţi şi doi copii, care însă nu erau deţinuţi, arată CNN.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.