Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus a salutat duminică măsurile "curajoase" luate de italieni pentru a încerca să stopeze propagarea virusului în ţară, calificând drept "un adevărat sacrificiu", conform AFP.
"Guvernul şi oamenii din Italia iau măsuri îndrăzneţe şi curajoase vizând încetinirea răspândirii coronavirusului şi a protejării ţării lor şi a lumii. Ei fac un adevărat sacrificiu", a estimat directorul OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-un mesaj pe Twitter.
"OMS este solidar cu Italia şi continuă să o susţină", a adăugat el.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Italia, cu mai mult de 5.880 de cazuri, este împreună cu Iranul şi Coreea de Sud una dintre cele mai afectate ţări, în afară de China.
În faţa evoluţiei epidemiei, Guvernul italian a decis prin decret, duminică, măsuri excepţionale de izolare a milioane de italieni care trăiesc în nordul ţării, valabile până la 3 aprilie.
Italia a urmat exemplul Chinei, unde 50 de milioane de persoane sunt tot în carantină în regiunea Hubei, focarul epidemiei. Aceste măsuri au fost lăudate de mai multe ori de OMS.
Întrebată despre eficienţa măsurilor italinielor, Cristina Salvi, de la biroul european al OMS, a afirmat pentru AFP că în acest stadiu al evoluţiei epidemiei, măsurile cele mai agresive pot fi justificate pentru a limita propagarea virusului".
Ea a subliniat că fiecare ţară trebuie să ia propria decizie "în funcţie de propriul context şi evoluţie a epidemiei".
Autorităţile sanitare italiene au făcut propria evoluţie şi au ajuns la concluzia că asta le permite să lupte contra epidemiei şi să le protejeze sănătatea populaţiei", a afirmat Salvi, precizând că OMS "încurajează cetăţenii să urmeze sfaturile autorităţilor sanitare".
De la apariţia noului coronavirus în decembrie în China, mai mult de 105.800 de cazuri de infectare au fost înregistrate duminică, la ora 9.00 GMT în 98 de ţări şi teritorii.
Coreea de Sud, a doua cea mai afectată ţară de maladie după China, a înregistrat cel mai mic număr de infecţii cu noul coronavirus în 24 de ore. Un "progres" salutat de directorul general al OMS pe Twitter.
Pe 28 februarie, OMS a anunţat un grad "foarte ridicat" al pericolului legat de epidemia cu noul coronavirus, care a fost deja caracterizat la sfârşitul lunii ianuarie drept "urgenţă sanitară la nivel internaţional".
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.