Autorităţile canadiene au evacuat 225 de deţinuţi dintr-o închisoare de maximă securitate din Quebec din cauza intensificării incendiilor de pădure din zonă, a anunţat duminică Serviciul Corecţional din Canada (CSC), potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un ordin de evacuare pentru ţnchisoarea Port-Cartier a fost emis vineri, iar deţinuţii au fost mutaţi în alte instituţii corecţionale federale sigure.

"Pentru a efectua evacuarea, am pus în aplicare măsuri, împreună cu partenerii noştri, pentru a menţine siguranţa şi securitatea personalului nostru, a publicului şi a deţinuţilor aflaţi în grija şi custodia noastră", a precizat CSC într-un comunicat.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Agenţia SOPFEU din Quebec pentru incendii de vegetaţie a anunţat că fulgerele au provocat şapte incendii la nord de Port-Cartier, iar două dintre ele au scăpat de sub control.

În toată Canada, sezonul incendiilor de vegetaţie a fost până acum mult mai puţin distructiv decât sezonul record din 2023, în care au ars peste 15 milioane de hectare. Cu toate acestea, guvernul federal prognozează că urmează o altă vară mai călduroasă decât media.

CSC a declarat că situaţia de urgenţă continuă să evolueze şi că lucrează la momentul în care va fi posibilă redeschiderea penitenciarului de maximă securitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.