Campania preşedintelui Trump a pierdut joi bătălii legale în Georgia şi Michigan şi a anunţat un nou proces în Nevada, prin care va contesta ceea ce numeşte neregulile legate de procesul de votare din Nevada, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În cazul din Georgia, campania a acuzat că 53 de buletine de vot care au sosit târziu au fost amestecate cu buletine de vot sosite la timp. În Michigan, campania a încercat să oprească numărarea voturilor şi să obţină un acces mai mare la procesul de înregistrare a voturilor.

Judecătorii statului au respins joi ambele procese.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

James Bass, judecător al curţii superioare din Georgia, a declarat că nu există ”nicio dovadă” că buletinele de vot în cauză nu erau valabile.

În cazul din Michigan, judecătoarea Cynthia Stephens a spus: ”Nu am nici o bază să constat că există o probabilitate substanţială de succes pe fond”.

Aliaţii lui Trump au susţinut că au existat nereguli de vot în populatul comitat Clark din Nevada, care include oraşul Las Vegas.

Purtătorul de cuvânt al campaniei Trump nu a răspuns la cererile de comentarii asupra hotărârilor din Michigan şi Georgia.

Voturile sunt încă numărate în toate cele trei state, care se numără între statele cheie care ar putea decide preşedinţia.

Democratul Joe Biden are un avans restrâns în Nevada, Trump are un avans limitat în Georgia, iar Biden ar trebui să câştige în Michigan.

La o conferinţă de presă organizată joi la Las Vegas, fostul procuror general al statului Nevada, Adam Laxalt, şi alţi susţinători ai campaniei Trump, inclusiv fostul oficial al administraţiei Richard Grenell, nu au oferit dovezi care să susţină acuzaţiile lor de nereguli şi nu au răspuns la întrebările reporterilor.

”Credem că există alegători morţi care au fost număraţi. Suntem, de asemenea, încrezători că există mii de oameni ale căror voturi au fost numărate şi care s-au mutat din comitatul Clark în timpul pandemiei ”, a spus Laxalt.

El a spus că va fi intentat un proces în instanţa federală pentru a cere judecătorului ”să oprească numărarea voturilor necorespunzătoare”.

Joe Gloria, un oficial electoral în comitatul Clark, a declarat reporterilor că nu există dovezi referitoare la procesarea buletinelor de vot necorespunzătoare.
Bob Bauer, consilier principal al campaniei lui Joe Biden, a numit diversele procese Trump drept o distragere ”fără fundament” şi a spus că strategia a fost concepută pentru a submina integritatea procesului electoral.

”Aceasta face parte dintr-o campanie mai largă de dezinformare care implică un anumit teatru politic. Au intenţia să ofere campaniei Trump posibilitatea de a argumenta că numărarea voturilor ar trebui să se oprească. Nu se va opri ”, a declarat el jurnaliştilor.

Experţii în legislaţia alegerilor au declarat că este puţin probabil ca strategia juridică a lui Trump să aibă un impact decisiv asupra rezultatului alegerilor.

Trump a spus în repetate rânduri că se aşteaptă ca Curtea Supremă a SUA, care are o majoritate conservatoare 6-3, inclusiv trei judecători pe care i-a numit, să aibă un rol cheie.

Dar este puţin probabil ca instanţa să aibă ultimul cuvânt într-un mod decisiv şi orice contestaţie ar trebui parcurgă traseul obişnuit în instanţe, spun experţii legali.

În Pennsylvania, unde Trump are un avans limitat, în timp ce Biden face progrese, campania Trump şi alţi republicani au depus deja diverse contestaţii.

O curte de apel din Pennsylvania a ordonat joi ca reprezentanţii campaniei Trump să fie lăsaţi să urmărească mai atent procesarea voturilor în Philadelphia, ceea ce a dus la o scurtă întârziere a numărării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.