Rudy Giuliani, un avocat şi un apropiat al lui Donald Trump, a fost radiat marţi din Baroul New York de către o Curte de Apel, din cauza minciunilor repetate despre o pretinsă fraudă în alegerile prezidenţiale din 2020, încă un episod al căderii fostului ”primar al Americii”, lăudat pentru felul cum a gestionat atentatele de la 11 septembrie 2001, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul primar al New Yorkului, devenit un susţinător aprig al lui Donald Trump, se află în centrul unor suspiciuni ale justiţiei, care l-a inculpat în statele Arizona şi Georgia cu privire la rolul pe care l-a jucat în tentative de inversare ilegale ale rezultatelor alegerilor prezidenţiale din 2020 în care Joe Biden a obţinut o victorie.

Acuzat de justiţie de faptul că a exercitat presiuni asupra unor aleşi pentru ca aceştia să modifice rezultatul scrutinului, el a fost totodată una dintre cele mai puternici voci care au clamat - fără dovezi - că fraude au pătat votul în favoatrrea lui Joe Biden.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Problemele cu justiţia ale lui Rudy Giuliani, în vârstă de 80 de ani, s-au acumulat.

În decembrie, el a fost condamnat de către justiţie să plătească 146 de milioane de dolari unui număr de doi agenţi electorali din statul Georgia, din cauză că i-a defăimat prin faptul că i-a acuzat de particiare la o pretinsă tirşare.

El s-a declarat ulterior în faliment.

În paralel, el a fost suspendat din baroul din New York, iar o Curte de Apel din statul New York a confirmat această hotărâre marţi, echivalentul unei radieri.

Curtea de Apel enumeră, într-o hotărâre de 31 de pagini, o lungă listă de aserţiuni false şi fără probe lansate în mod public de către fostul avocat în calitate de consilier al lui Donald Trump, de exemplu cea potrivit căreia mii de voturi proveneau de la persoane decedate în statul-cheie Pennsylvania.

”El a atacat şi a adus atingere fără fundament integrităţii procesului electoral al acestei ţări”, stabileşte Curtea de Apel.

Rudy Giuliani ”nu doar a încălcat în mod deliberat unele dintre cele mai fiundamentale principii ale profesiei de avocat, ci a contribuit în mod activ la conflictul naţional care a urmat alegerilor prezidenţiale din 2020, un lucru pe care nu îl regretă deloc”, stabileşte Curtea.

Căderea lui Rudy Giuliani este tot atât de puternică pe cât de strălucitoare îi era imaginea cu 20 de ani mai înainte când, în calitate de primar al New Yorkului, a încarnat rezistenţa după atentatele de la 11 septembrie 2001, care au îngenunchiat oraşul şi s-au soldat cu aproximativ 3.000 de morţi.

Unii observatori i-au prezis atunci un destin naţional acestui fost procuror puternic, care a aplicat lovituri dure mafiei newyorkeze, însă Rudy Giuliani a eşuat în alegerile primare republicane în vederea obţinerii învestiturii la preşedinţie în 2008.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.