Guvernul ungar a decis miercuri să prelungească cu şase luni, până în martie 2018, starea de urgenţă pe care a instituit-o anul trecut din cauza cirzei migraţiei, relatează The Associated Press.
Controale stricte la frontieră sunt în continuare necesare, deoarece ”ameninţarea terorismului în Europa a crescut” recent, a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului ungar, Zoltan Kovacs.
Gardurile de sârmă ghimpată pe care Budapesta le-a ridicat, la sfârşitul lui 2015, la frontierele cu Serbia şi Croaţia, au oprit, practic, un val de migranţi să traverseze ţara către Germania.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Organizaţii pentru drepturile omului şi organizaţii internaţionale au denunţat în multe rânduri atât violenţe la care ar fi supuşi, de către poliţia ungară, migranţi, cât şi condiţii rele în centrele de tranzit, instalate la frontieră, în care sunt închişi solicitanţi de azil până la luarea unei decizii cu privire la cererile pe care le-au depus.
Aproximativ 400.000 de migranţi au traversat Ungaria în 2015, înainte ca gardurile de sârmă ghimpate să fie ridicate.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...