Britanicii au devenit „mai furioşi privind politica şi societatea” de la referendumul din 2016, societatea britanică fiind „profund divizată şi nemulţumită”, conform unui sondaj al agenţiei de PR Edelman, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Suntem un Regat dezbinat: o ţară care este văzută ca fiind incorectă, din ce în ce mai puţin tolerantă şi care se îndreaptă în direcţia greşită”, a afirmat Ed Williams, directorul executiv al Edelman.

„Brexitul a generat fracturi care au despărţit familii şi prieteni, ne-au făcut mai răi şi mai furioşi ca societate şi a cultivat o frică de proteste violente şi haos civic”, a adăugat Williams, făcând referire la cei 40% care consideră că alte persoane ar putea participa la proteste violente.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Sondajul a relevat că 69% dintre britanici „sunt mai furioşi privind politica şi societatea de la referendum”. Astfel, un britanic din şase „s-a certat cu rudele sau prietenii din cauza Brexitului”.

De asemenea, un britanic din cinci consideră că guvernul britanic „a făcut o treabă bună în negocierile” privind ieşirea din blocul european. Printre votanţii pro-Brexit, 43% susţin că sunt „nemulţumiţi” cu „direcţia în care se îndreaptă ţara” în timp ce 83% dintre cei pro-UE au aceeaşi părere.

În jur de două treimi (65%) dintre respondenţi consideră că Marea Britanie „este pe calea greşită”, şase din zece fiind de părere că Brexitul este cea mai grea provocare pentru mediul britanic de afaceri.

Printre votanţii conservatori, în jur de 60% consideră că ţara merge în direcţia bună faţă de 20%  dintre laburişti care au aceeaşi părere.

În jur de 35% dintre cei intervievaţi au declarat că au încredere că May „va face ceea ce este corect” în timp ce 26% au mai multă încredere în liderul laburist Jeremy Corbyn.

„Dintre cei care s-au identificat ca fiind conservatori, încrederea în May a scăzut cu 10 puncte până la 68%, în timp ce pentru laburişti, încrederea în Jeremy Corbyn a scăzut cu 12 puncte până la 56%”, se arată în sondaj.

În jur de 60% dintre respondenţi, indiferent de cum au votat la referendum, au declarat că guvernul nu îi ascultă, existând astfel o imagine a unei societăţi care „în cea mai mare parte se simte ignorată şi abandonată de clasa politică”.

Sondajul a fost efectuat prin interviuri online de 20 de minute cu peste 2.000 de respondenţi între 18 decembrie şi 7 ianuarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.