Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, şi-a apărat comentariile în care vorbea despre admiraţia sa faţă de preşedintele american Donald Trump, declarând în faţa parlamentarilor marţi că interesele americane şi britanice se aliniază în privinţa multor politici, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Johnson a fost înregistrat la o întâlnire privată cu membri ai Partidului Conservator spunând că „îl admiră din ce în ce mai mult” pe Donald Trump. Atunci când a fost întrebat ce admiră la preşedintele american, Johnson a menţionat eforturile sale de a opri Coreea de Nord în a dezvolta arme nucleare, răspunsul faţă de atacurile chimice din Siria şi faptul că a încurajat ţările europene să îşi crească bugetul pentru securitate.

Johnson a criticat şi atitudinea negativă a parlamentarilor faţă vizita lui Trump. Mai mulţi parlamentari, printre care şi Emily Thornberry, ministrul de Externe în opoziţie, au cerut anularea vizitei preşedintelui american în Marea Britanie, programată pentru această vară.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

„Este absolut vital ca Marea Britanie să întindă o mână celui mai important aliat al nostru”, a declarat Johnson.

Ministrul britanic a precizat şi că Marea Britanie „nu are o problemă în a lua atitudine aşa cum a făcut prim-ministrul în privinţa separării copiilor de părinţii lor”. El a adăugat şi că Trump a emis un ordin prin care separarea copiilor va înceta, demonstrând astfel influenţa externă „din ce în ce mai mare” a Regatului Unit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.