Compania germană BioNTech, care a dezvoltat împreună cu Pfizer primul vaccin anti-Covid-19 omologat în Uniunea Europeană, a avertizat că este posibil ca imunizarea în UE să fie perturbată de apariţia unor goluri în stoc până ce alte vaccinuri vor fi aprobate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

BioNTech lucrează cu Pfizer pentru suplimentarea producţiei de vaccin.

Startup-ul german a condus cursa în vederea obţinerii unui vaccin, dar serul produs a ajuns greu în UE din cauza aprobării relativ greoaie a lui din partea organismului de reglementare european.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Întârzierile au surprins Germania, unde anumite regiuni au fost nevoite să închidă temporar centrele de vaccinare la câteva zile după startul campaniei (27 decembrie).

„Momentan, nu arată bine - apare un gol pentru că nu există alte vaccinuri aprobate şi trebuie să aoperim acest gol cu propriul nostru vaccin”, a spus Uğur Şahin, CEO BioNTech, într-un interviu acordat Spiegel, citează The Guardian.

Este aşteptat ca, pe 6 ianuarie, vaccinul dezvoltat de compania americană Moderna să fie aprobat de European Medicines Agency (EMA).

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a îndemnat EMA să aprobe rapid şi vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford şi AstraZeneca, aprobat săptămâna aceasta de Marea Britanie. Calendarul UE privitor la acesta nu este stabilit.

Şahin a spus că vaccinul Pfizer, pentru care este folosit RNA mesager, ar trebui să fie eficient în cazul noii variante de coronavirus decetată iniţial în Marea Britanie, care pare a fi mai contagioasă. 

„Facem teste pentru a vedea dacă vaccinul nostru poate de asemenea neutraliza această variantă şi curând vom şti mai multe”, a spus el.

Legat de mutaţia recentă, el a spus că este posibil să fie necesară optimizarea vaccinului, iar acest lucru ar dura şase săptămâni, iar el ar trebui să primească o nouă aprobare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.