Compania germană în domenul biotehnologiei BioNTech a anunţat marţi că urmează să înceapă, la mijlocul lui 2022, să construiască instalaţii de producţie de vaccinuri cu ARN mesager în Africa - în Senegal şi Rwanda -, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Societatea a semnat o scrisoare de intenţie cu Guvernul din Rwanda şi cu Institutul Pasteur din Dakar, în Senegal, confirmând astfel un angajament pe care şi l-a asumat la sfârşitul lui august, la o reuniune, la Berlin, anunţă ea într-un comunicat.

Viitoarea linie de producţie, a cărei localizare precisă nu a fost comunicată, urmează să fie prima etapă a unui ”nod central într-o reţea de producţie descentralizată şi robustă în Africa”, anunţă societatea cu sediul la Mainz, în vestul Germaniei.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Această infrastructură ar putea, iniţial, să producă ARN-ul mesager necesar fabrcării a 50 de milioane de vaccinuri împotriva covid-19 pe an, iar capacitatea ar putea creşte treptat la câteva sute de milioane de doze de vaccin cu ARN mesager, ”prin adăugarea altor linii de producţie şi instalaţii reţelei de producţie de pe continent”.

1% DINTRE VACCINURILE UTILIZATE ÎN AFRICA, PRODUSE PE CONTINENT

”Obiectivul nostru este să dezvoltăm vacconuri în Uniunea Africană (UA) şi să dezvoltăm capacităţi durabile de producţie de vaccin, în vederea unei îmbunătăţiri comune a îngrijirii medicale în Africa”, anunţă CEO-ul şi cofondatorul BioNTech Ugur Sahin.

În prezent, aproape 1% dintre vaccinurile folosite în Africa sunt produse pe acest continent.

UA vrea să crească această proporţie la 60% până în 2040.

La lansarea producţiei, BioNTech urmează să furnizeze personalul necesar, însă preconizează ca apoi ”să transfere capacităţile de fabricare şi kow-how-ul partenerilor locali”.

BioNTech lucrează la producţia parţială a vaccinului său împotriva covid-19, pe care l-a dezvoltat împreună cu Pfizer, în Africa de Sud, anul viitor.

În acest proiect, compania în domeniul biotehnologiei s-a asociat cu laboratorul Biovac, cu sediul la Cape Town, în vederea realizării etapei finale a îmutelierii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.