Preşedintele american Joe Biden urmează să se întâlnească luni cu negociatorii americani în vederea eliberării ostaticilor în Războiul din Fâşia Gaza, după moartea a şase ostatici în enclavă, inclusiv un israeliano-american, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Această reuniune urmează să aibă loc la Casa Albă, iar vicepreşedinta Kamala Harris, candidata democrată în alegerile din noiembrie, participă la întâlnire.

Joe Biden şi Kamala Harris se întâlnesc luni cu ”echipa americană care negociază acordul cu privire la ostatici, în urma uciderii cetăţeanului american Hersh Goldberg-Polin şi altor cinci ostatici, sâmbătă, de către Hamas, şi vor discuta despre eforturi în vederea ajungerii la un acord care să asigure eliberarea restului ostaticilor”, anunţă într-un comunicat preşedinţia americană.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Statele Unite, Egiptul şi Qatarul, care s-au impus ca mediatori, exercită presiuni de luni de zile în vederea unui schimb de ostatici israelieni şi deţinuţi palestinieni şi unui armistiţiu în Fâşia Gaza.

Un atac fără precedent al mişcări islamiste palestiniene Hamas la 7 octombrie în sudul Israelului a antrenat moartea a 1,205 de persoane, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ întocvmit de AFP pe baza unor date oficiale israeliene.

În acest atac 251 de persoane au fost răpite, iar 97 sunt ţinute în continuare în Fâşia Gaza, dintre care 33 au fost declarate moarte de armata israeliană.

Peste 100 de ostatici au fost eliberaţi în cadrul unui armistiţiu de o săptămână în noiembrie.

Familiile ostaticilor şi susţinători ai acestora consideră că un nou armistiţiu este cea mai bună opţiune care să le garanteze ostaticilor întoarcerea acasă în siguranţă.

O greva naţională urma să înceapă luni în Israel, care să crească presiunile asupra premierului israelian Benjamin Natanyahu pentru ca acesta să acţioneze în scopul eliberării restului ostaticilor.

Rude şi susţinători ai ostaticilor acuză administraţia lui Netanyahu că nu face suficient să-i aducă acasă în viaţă şi cer un armistiţiu imediat în vederea salvării ostaticilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.