Joe Biden continua să se bată miercuri să-şi salveze candidatura la Casa Albă, extrem de fragilizată după dezbaterea sa catastrofală cu Donald Trump săptămâna trecută, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”El ştie că dacă mai are două evenimente de acest fel, lucrurile vor fi foarte diferite”, declară un apropiat anonim, citat miercuri de The New York Times.

El declară că preşedintele american, căruia inclusiv susţinătorii săi i-au reproşat că nu-şi dă seama de evenimente, se întreabă despre viitorul candidaturii sale.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Postul CNN scrie, la rândul său că o sursă apropiată domocratului în vârstă de 81 de ani subliniază că Biden este ”lucid” cu privire la faptul că viitoarele zilele sunt decisive în privinţa menţinerii sale în cursa în alegerile prezidenţiale din noiembrie.

”Este absolut fals”, a respins purtătoarea sa de cuvânt Karine Jean-Pierre, şi a dat asigurări că preşedintele nu are în vedere ”absolut deloc” să-şi retragă candidatura.

El ”continuă să facă campanie”, a anunţat ea.

SONDAJ RĂU

Aproape după o săptămână, Joe Biden nu a şters foarte penibila impresie lăsată de aceste 90 de minute de zbatere cu rivalul său republican, în care s-a bâlbâit, a privit în gol, iar uneori şi-a pierdut şirul gândurilor.

Potrivit unei anchete de opinie a The New York Times efectuată după emisiune, 74% dintre alegătorii chestionaţi îşi exprimă de-acum îngrijorarea faţă de vârsta liderului democrat, iar Donald Trump şi-a crescut considerabil avansul în faţa lui Joe Biden în cursa la Casa Albă.

Joe Biden a programat vineri un interviu la postul ABC News şi o conferinţă de presă - solo - săptămâna viitoare, cu obiectivul de a-şi dovedi capacitatea de a se exprima în mod fluid, fără prompter.

El urmează să se ducă în zilele următoare în două state decisive - Michigan şi Pennsylvania -, deplasări în care-i va fi judecată energia.

Un cadru al echipei de campanie a democratului, Quentin Fulks, a dat asigurări la CNN că Joe Biden, care a depăşit tragedii familiale şi reversuri politice majore, ”se va bate”.

GUVERNATORI

Numeroşi democraţi, inclsuiv lideri ai partidului ca Nancy Pelosi, au pus la îndoială în mod public acuitatea mentală a preşedintelui, Apeluri deschide la o retragere rămân cantonate, până în prezent, la parlamentari rari, puţin cunoscuţi.

Miercuri, Joe Biden are ca obiectiv să strângă rândurile democraţilor în jurul său.

El s-a întâlnit cu influentul lider al senatorilor partidului său, Chuck Schumer, şi urmează să primească la Casa Albă guvernatori democraţi, la ora 22.30 GMT (joi, 1.30, ora României).

”Vor purta o discuţie sănătoasă cu preşedintele”, a declarat marţi seara la CNN unul dintre ei,  J. B. Pritzker din Illinois.

”Pentru moment, Joe Biden este candidatul nostru, eu sunt 100% în spatele candidaturii sale, mai puţin dacă el ia altă decizie, iar în acest caz noi vom discuta atunci toţi despre cea mai bună cale de urmat”, a adăugat el.

Guvernatorul din Illinois, dar şi cei din California (Gavin Newsom), Michigan (Gretchen Whitmer) sau Pennsylvania (Josh Shapiro) sunt condideraţi potenţiali viitori candidaţi la fotoliul de la Casa Albă.

Niciunul dintre ei nu a pus în mod public în dicuţie candidatura lui Joe Biden, zdrobitoare în alegerile primare democrate, fără să dă fi avut un adversar real.

Echipa de campanie a lui Joe Biden a difuzat miercuri un nou clip video, după ce Curtea Supremă a extins luni imunitatea prezidenţială, o victorie a lui Donald Trump, inculpat în mai multe dosare penale.

Cea mai înaltă jurisdicţie americană ”a decis că preşedintele se poate încălca legea şi comite o infracţiune, pentru că Donald Trump i-a cerut acest lucru”, dă asigurări naratorul, pe fondul unor imagini de la atacul de la Capitoliu, la 6 ianuarie 2021, al susţinătorilor fostului preşedinte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.