Preşedintele Joe Biden şi vicepreşedintele Kamala Harris au avut duminică un briefing actualizat în Situation Room de la Casa Albă cu privire la ancheta referitoare la tentativa de asasinare a lui Donald Trump, la capătul căreia şeful Casei Albe a anunţat că cere o revizuire independentă a regulilor care au funcţionat în materie de siguranţă în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joe Biden a anunţat că a ordonat o revizuire independentă a regulilor de securitate naţională care au fost aplicate la mitingul de sâmbătă, pentru a "evalua exact ce s-a întâmplat", şi a adăugat că aceste concluzii  vor fi împărtăşite cu publicul. "Am ordonat o revizuire independentă a securităţii naţionale de la mitingul de ieri pentru a evalua exact ce s-a întâmplat şi vom împărtăşi rezultatele acestei revizuiri independente şi cu poporul american", a spus Biden.

Ancheta în acest caz este condusă de FBI şi de Biroul pentru alcool, tutun, arme de foc şi explozivi.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

De asemenea, Biden a anunţat că a cerut şefului Secret Service să revizuiască toate măsurile de securitate pentru Convenţia Naţională Republicană, care este programată să înceapă luni."Dl.Trump, în calitate de fost preşedinte şi candidat al Partidului Republican, a primit deja un nivel sporit de securitate şi am fost consecvent în indicaţiile date Secret Service pentru a-i oferi toate resursele, capacităţile şi măsurile de protecţie necesare pentru a-i asigura siguranţa continuă", a declarat Joe Biden.

"Sunt sincer recunoscător că el (Trump) se simte bine şi se recuperează", a spus Biden la începutul declaraţiei sale făcute la Casa Albă după şedinţa din Situation Room. Preşedintele a adaugat că el şi Trump au avut o conversaţie "scurtă, dar bună" noaptea trecută, după incident.

"Jill şi cu mine îl avem în rugăciunile noastre. De asemenea, transmitem cele mai profunde condoleanţe familiei victimei care a fost ucisă. Era tată, îşi proteja familia de gloanţele care erau trase", a adăugat Biden.

CITEȘTE ȘI Victima de la mitingul lui Trump este un fost şef al pompierilor care a murit încercând să-şi protejeze familia

Biden şi-a întrerupt sâmbătă seara weekendul petrecut în statul natal Delaware şi s-a întors la Casa Albă pentru a primi informaţii în timp real despre caz.

La briefingul de duminică din Situation Room au participat oficiali din domeniul aplicării legii şi al securităţii naţionale: procurorul general Merrick Garland, secretarul Departamentului pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas, directorul FBI Chris Wray, consilierul pentru securitate naţională Jake Sullivan, consilierul pentru securitate internă Liz Sherwood-Randall şi directorul Secret Service, Kim Cheatle.

"Nu avem încă nicio informaţie despre motivul atacatorului. Ştim cine este el. Vă îndemn pe toţi, vă rog să nu faceţi presupuneri cu privire la motivele sau afilierile sale", a pledat Joe Biden în faţa presei.

"Lăsaţi FBI-ul să îşi facă treaba, agenţiile partenere să îşi facă treaba. Am dat instrucţiuni ca această anchetă să fie minuţioasă şi rapidă, iar anchetatorii vor dispune de toate resursele de care au nevoie pentru a face acest lucru", a adăugat el.

"În America nu există loc pentru acest tip de violenţă sau pentru orice violenţă", a adăugat Joe Biden.

"De altfel, tentativa de asasinat este contrară a tot ceea ce reprezentăm ca naţiune, a tot. Nu este ceea ce suntem noi ca naţiune. Aceasta nu este America şi nu putem permite ca acest lucru să se întâmple. Unitatea este cel mai evaziv obiectiv dintre toate, dar nimic nu este mai important decât asta", a mai spus el.

Preşedintele a anunţat că se va adresa naţiunii "pe larg", din Biroul Oval, duminică, la ora locală 20.00 (luni, 3 dimineaţa, ora României).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.