Guvernul german şi-a exprimat luni o ”anumită uşurare” după rezultatele alegerilor legislative anticipate de duminică din Franţa, în contextul în care Berlinul se temea de consecinţele unei victorii a Partidului Rassemblement national (RN, extremă dreapta), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru moment, cred că există o anumită uşurare care prevalează, pentru că lucrurile de care ne temeam nu s-au realizat”, a declarat într-o conferinţă de presă un purtător de cuvânt al cancelarului Olaf Scholz, Steffen Hebestreit.

”Observăm cum, în această situaţie foarte tensionată (...), se va forma un Guvern”, a adăugat el.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Olaf Scholz ”va avea ocazia să discute despre situaţie” cu preşedintele francez Emmanuel Macron la Washington, la summitul NATO, care are loc de marţi şi până joi, a mai declarat Steffen Hebestreit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.