Prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu, a avertizat că „întunericul ne va cuprinde” pe măsură ce Iranul îşi extinde sfera de influenţă în Orientul Mijlociu, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Sursa răului este această tiranie de la Teheran. Mesajul meu pentru voi este următorul: trebuie să oprim Iranul, vom opri Iranul”, a spus Netanyahu într-o conferinţă la Washington a Comitetului pentru Relaţii Israelo-Americane.

Netanyahu a precizat că el a avertizat lumea cu privire la acordul nuclear privind Iranul aprobat de administraţia Barack Obama. Arătând pe o hartă a Orientului Mijlociu dominanţa Iranului, Netanyahu a spus: „Întunericul ne cuprinde regiunea. Iranul îşi construieşte un imperiu agresiv: Iran, Irak, Siria, Liban, Fâşia Gaza, Yemen şi multe vor urma”.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

El a adăugat că Teheranul doreşte să construiască baze militare permanente în Siria, acolo unde forţe militare susţinute de Iran luptă alături de forţele pro-guvernamentale, şi să dezvolte fabrici atât în Siria cât şi în Liban pentru a construi rachete care pot ataca Israelul.

„Nu voi permite să se întâmple aşa ceva. Noi nu vom permite”, a spus el.

Netanyahu şi Trump au, probabil, cea mai apropiată relaţie a unor lideri israelieni şi americani. Amândoi sunt ţinta unor investigaţii interne care au potenţialul de a la răni cariera politică. Ambii au numit acuzaţiile ca fiind „ştiri false”, comentează The Guardian.

Prim-ministrul israelian, care aşteaptă o decizie a procurorului general din Israel privind punerea sa sub acuzare, a continuat să îl elogieze pe Trump.

„Preşedintele Trump a spus clar că administraţia sa nu va accepta agresiunile Iranului din regiune. A spus că nici el nu va accepta niciodată un Iran cu arme nucleare. Salut aceste declaraţii ale preşedintelui. El a spus, de asemenea, că dacă deficienţe majore ale acordului nu sunt reparate, atunci va ieşi din acord şi va reinstitui sancţiunile”, a spus Netanyahu.

Declaraţiile lui Netanyahu vin la o zi după ce s-a întâlnit cu Trump la Casa Albă şi i-a mulţumit pentru recunoaşterea Ierusalimului drept capitala Israelului şi pentru mutarea ambasadei americane la Ierusalim.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.