Ministerul de Externe din Belarus l-a convocat sâmbătă pe însărcinatul cu afaceri al Ucrainei şi a cerut Kievului să ia măsuri împotriva încălcărilor spaţiului aerian al Belarusului, după ce preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a declarat că 12 drone ucrainene au fost distruse în spaţiul aerian al ţării sale. În caz contrar, Minskul ameninţă cu închiderea reprezentanţei diplomatice ucrainene, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un comunicat al ministerului de la Minsk avertizează că, dacă Ucraina nu reuşeşte să împiedice repetarea situaţiei, Belarusul va pune sub semnul întrebării "oportunitatea" reprezentării diplomatice a Ucrainei la Minsk.

"Partea belarusă a cerut să fie luate măsuri cuprinzătoare pentru a exclude orice astfel de incidente viitoare în viitor, care ar putea duce la o nouă escaladare a situaţiei din regiune", a declarat serviciul de presă al ministerului, citat de TASS. "S-a subliniat că, în cazul în care reprezentanţa diplomatică a Ucrainei în Belarus nu poate avea o influenţă asupra prevenirii unor astfel de provocări, partea belarusă va ridica problema oportunităţii menţinerii prezenţei sale la Minsk", se arată în comunicat.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Lukaşenko declarase anterior că forţele de apărare aeriană au distrus vineri câteva din "aproximativ o duzină" de drone ucrainene după ce acestea au încălcat spaţiul aerian belarus în regiunea estică Moghilev, la graniţa cu Rusia. El a declarat că altele au fost distruse ulterior în apropierea oraşului rusesc Iaroslavl. Ministerul rus al Apărării a declarat că forţele ruse au interceptat şase drone în regiunea Iaroslavl.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.