Ministrul polonez al Apărării a primit un batalion multinaţional NATO în Polonia, alcătuit din trupe din Statele Unite, Marea Britanie şi România şi a apreciat că această mobilizare consolidează securitatea regiunii est-europene în faţa ”ameninţării din Est”, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Antoni Macierewicz a primit batalionul condus de Statele Unite printr-o ceremonie, marţi, în localitatea Piotrkow Trybunalski, în centrul ţării.

Această desfăşurare îndeplineşte angajamentul NATO de a consolida securitatea pe flancul de est al Alianţei Nord-Atlantice, în contectul unor temeri, în regiune, după anexarea de către Moscova a anexării Peninsulei ucrainene Crimeea în 2014 şi a susţinerii insurgenţilor proruşi din estul Ucrainei.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

NATO s-a angajat să mobilizeze patru batalioane de câte aproximativ 1.000 de militari în Polonia, Letonia, Lituania şi Estonia, fiecare batalion condus de câte un stat membru al Alianţei.

Această mobiolizare are loc după ce Washingtonul a mobilizat, la începutul anului, separat, o brigadă de blindate şi 3.500 de oameni.

Preşedintele român Klaus Iohannis a declarat, în urmă cu săptămână, la finalul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare, a Ţării că, după consultarea CSAT, a aprobat participarea României la Grupul de luptă pentru asigurarea prezenţei înaintate consolidate a NATO din Polonia, începând cu anul 2017, rolul acestui grup fiind de a contribui la asigurarea securităţii, complementar forţelor naţionale de apărare, în situaţii de criză sau de conflict.

”Astfel, începând cu anul 2017, ţara noastră va fi prezentă cu o subunitate la nivel de companie, cu un efectiv total de 120 de militari, cu capabilităţile aferente, aşa cum, de altfel, ne-am angajat la Summit-ul NATO de la Varşovia din 2016”, declara Iohannis.

Şeful statului a precizat că acest grup de luptă are rolul de a contribui la asigurarea securităţii, complementar forţelor naţionale de apărare, în situaţii de criză sau de conflict.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.