Bărbatul care a aruncat o grenadă peste gardul ambasadei SUA de la Podgorica şi apoi s-a detonat ar fi fost un cetăţean sârb în vârstă de 43 de ani, conform televiziunii de stat din Muntenegru, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor informaţii neconfirmate de poliţie, bărbatul ar fi locuit în oraşul Podgorica.

"Autorităţile iau măsurile necesare pentru a rezolva cazul şi pentru a asigura siguranţa staff-ului ambasadei Statelor Unite”, a spus ministrul de interne din Muntenegru, Mevludin Nuhodzic, într-un mesaj video.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Într-o postare pe Twitter, Guvernul a transmis că, la jumătate de oră după miezul nopţii, "o persoană neidentificată” s-a sinucis cu un dispozitiv explozibil. "Înainte, persoana a aruncat un dispozitiv explozibil peste gardul ambasadei SUA”, se arată în postarea Guvernului.

Muntenegru, o ţară care găzduieşte aproximativ 630.000 de persoane, şi-a câştigat independenţa în 2006, devenind astfel una dintre ţările care s-au format în urma dizolvării Iugoslaviei.

În ultimul timp însă, ţara a fost zguduită de instabilităţi politice. În 2016 au avut loc proteste masive faţă de încercările ţării de a adera la NATO. Mulţi cetăţeni din Muntenegru nu agreează alianţa după ce NATO a bombardat Muntenegru şi Serbia în 1999, într-o tentativă de a opri uciderea albanezilor în Kosovo.

 

Muntenegru a aderat la NATO în iunie 2017.

 

 

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.