Bangladesh a prelungit duminică starea de asediu pentru a controla protestele violente conduse de studenţi, în care au murit cel puţin 114 persoane, în timp ce autorităţile se pregăteau pentru o audiere la Curtea Supremă, mai târziu în cursul zilei, privind cotele de locuri de muncă guvernamentale care au stârnit furia oamenilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Soldaţii au patrulat pe străzile capitalei Dhaka, centrul demonstraţiilor care s-au transformat în ciocniri între protestatari şi forţele de securitate.

Serviciile de internet şi de mesaje text din Bangladesh au fost suspendate de joi, în timp ce poliţia a reprimat protestatarii care au sfidat interzicerea adunărilor publice.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Interdicţia de circulaţie, ordonată vineri târziu, a fost prelungită până duminică la ora 15:00 (0900 GMT), până după şedinţa de la Curtea Supremă, şi va continua pentru o perioadă nederminată după o pauză de două ore pentru ca oamenii să îşi adune provizii, a informat presa locală.

Universităţile şi colegiile au fost, de asemenea, închise de miercuri.

Tulburările la nivel naţional au izbucnit în urma furiei studenţilor împotriva cotelor pentru locurile de muncă guvernamentale, care includ rezervarea a 30% pentru familiile celor care au luptat pentru independenţa faţă de Pakistan.

Guvernul premierului Sheikh Hasina a abandonat sistemul de cote în 2018, dar o instanţă l-a restabilit luna trecută.

Curtea Supremă a suspendat decizia după un recurs guvernamental şi va audia cazul duminică, după ce a acceptat să devanseze o audiere programată pentru 7 august.

Manifestaţiile - cele mai mari de când Hasina a fost realesă pentru al patrulea mandat consecutiv în acest an - au fost alimentate şi de şomajul ridicat în rândul tinerilor, care reprezintă aproape o cincime din populaţie.

Departamentul de Stat al SUA şi-a ridicat sâmbătă avizul de călătorie pentru Bangladesh la nivelul patru, îndemnând cetăţenii americani să nu călătorească în ţara din Asia de Sud.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.