Autorităţile din Venezuela au eliberat 86 de adolescenţi - dintr-un total de 114 minori - plasaţi în detenţie de la începutul crizei politice care zguduie ţara după realegerea contestată a lui Nicolas Maduro, la sfârşitul lui iulie, anunţă organizaţia nonguvernamentală (ONG) Foro Penal, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”De la 29 august la 1 septembrie, Forumul Penal a putut să verifice 86 de eliberări (...) ale unor adolescenţi (cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani) deţinuţi de la 29 iulie în cadrul unor manifestaţii postelectorale în Venezuela”, a anunţat duminică această organizaţie care apără ”deţinuţii politici” din întreaga ţară.

Foro Penal a anunţat sâmbătă 40 de eliberări, iar vineri alte 16.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Dintre cei 86 de minori, 74 sunt băieţi, iar 12 fete.

Eliberările au avut loc în 14 dintre cele 24 de state, inclusiv în districtul capitalei.

”MADURO RĂPEŞTE COPII”

Potrivit registrelor Forumului Penal, 114 adolescenţi au fost arestaţi şi acuzaţi de terorism sau trădare în urma unor manifestaţii împotriva relaegerii lui Nicolas maduro, denunţată de opoziţie drept o ”fraudă masivă” a puteriii socialiste.

Autorităţile nu au comentat aceste arestări ale unor minori şi nici eliberările.

Ele au confirmat însă că 2.400 de persoane au fost încarcerate.

Forumul Penal consideră că între ele se află 1.581 de ”deţinuţi politici” şi continuă să primească plângeri.

”Ceea ce a făcut regimul este fără precedent în Venezuela, Maduro răpeşte copii, le-a încălcat drepturile şi demnitatea, despărţindu-i de familii şi condamnându-i la teroare”, a denunţat şefa opoziţiei venezuelene Maria Corina Machado într-un mesaj postat pe reţeaua de socializare Instagram.

Maria Corina Machado cere eliberarea tuturor adolescenţilor şi deţinuţilor politici.

Nicolas Maduro a pus să se construiască două închisori de maximă securitate - Tocuyito şi Tocoron - care s-au aflat mult timp sub controlul unor bande crimnale, iar apoi au fost ocupate de de forţe de ordine în 2023.

Aproximativ 700 de deţinuţi au fost transferaţi în aceste închisori săptămâna trecută, potrivit ONG-ului Observatorul Închisorilor Venezuelene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.