Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene (IDF), contraamiralul Daniel Hagari, a declarat marţi seara, după atacul masiv cu rachete din partea Iranului, că Forţele Aeriene Israeliene „continuă să opereze la capacitate maximă, iar în această seară vor continua, de asemenea, să lovească puternic în Orientul Mijlociu, aşa cum a fost cazul în ultimul an”, relatează The Times of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Sistemele de apărare aeriană israeliene şi americane au funcţionat eficient. A existat o cooperare strânsă în detectare şi interceptare”, a spus el referindu-se la atacul iranian cu 180 de rachete asupra Israelului.

„Încă investigăm (rezultatul atacului) şi nu vrem să oferim inamicului toate informaţiile”, a mai declarat Hagari.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

„Iranul a efectuat un act grav în această seară şi împinge Orientul Mijlociu spre o escaladare. Vom acţiona la locul şi în momentul ales de noi, în conformitate cu directivele eşalonului politic”, a spus purtătorul de cuvânt.

„Evenimentul din această seară va avea consecinţe”, a adaugat Hagari, refuzând să specifice cum şi când va răspunde Israelul.

Contraamiralul Daniel Hagari a mai declarat că nu are cunoştinţă de nicio victimă în urma tirului cu rachete. El a spus că au fost câteva lovituri în centrul ţării şi în sud.

„Suntem în stare de alertă maximă atât defensivă, cât şi ofensivă”, a declarat Hagari într-o emisiune TV, potrivit Reuters. „Îi vom apăra pe cetăţenii statului Israel. Acest atac va avea consecinţe. Avem planuri şi vom acţiona în locul şi la momentul pe care le vom decide”, a mai spus Hagari.

Iranul a lansat marţi o salvă de rachete balistice asupra Israelului ca represalii pentru campania Israelului împotriva Hezbollah, aliaţii Teheranului din Liban.

Alarmele au sunat în tot Israelul, iar exploziile au putut fi auzite în Ierusalim şi în valea râului Iordan, în timp ce israelienii s-au pus la adăpost.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.