O grupare iraniană din opoziţie anunţă luni că sediul său din Stockholm a fost incendiat cu cocteiluri Molotov, iar poliţia a anunţat că a deschis o anchetă penală cu privire la incendiere, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Mai multe cocteiluri Molotov” au vizat localuri care aparţin susţinătorilor într-un ”atac terorist”, a anunţat Consiliul Naţional al Rezistenţei Iraniene (CNRI), o grupare din opoziţie în exil şi vitrina politică a Organizaţiei Mujahedinilor Poporului din Iran (OMPI).

”Mai multe geamuri ale clădirii au fost sparte, iar zidul exterior a luat foc”, anunţă într-un comunicat CNRI.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Incendiul a fost stins de către rezidenţi, iar ”nimeni nu a fost rănit”, a precizat el.

O purtătoare de cuvânt a poliţiei suedeze, Anna Westberg, a declarat că nu poate furniza detalii despre declanşarea incendiului.

”Adunăm informaţii, iar un examen tehnic va fi efectuat în cursul zilei”, a declarat ea AFP.

CNRI acuză într-un comunicat agenţi ai serviciilor iraniene de informaţii de faptul că se află la originea atacului.

Nicio arestare nu a fost operată, a anunţat purtătoarea de cuvânt a poliţiei.

Consiliul Naţional al Rezistenţei Iraniene - cu sediul în Franţa - este o coaliţie politică a unor grupări de opozanţi, dintre care cei mai cunoscuţi sunt Mujahedinii Poporului (MEK) - o organizaţie considerată ”teroristă” de către Uniunea Europeană (UE) până în 2008, iar de către Statele Unite până în 2012.

MEK l-a susţinut pe ayatollahul Khomeini în Revoluţia din 1979, care l-a îndepărtat de la putere pe şahul Iranului, însă a trecut rapid în opoziţie.

Organizaţia este considerată vonovată de o serie de atentate sângeroase care au zguduit Iranul la începutul anulir '80.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.