Armata rusă anunţă marţi că a distrus, în noaptea de luni spre marţi 30 e drone ucrainene în regiuni de la frontiera cu Ucraina, unde o femeie a fost ucisă, potrivit autorităţilor locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În noaptea (de luni spre marţi), într-o tentativă a regimului de la Kiev a comite atacuri teroriste cu drone aeriene pe teritoriul Federaţiei ruse, sistemele antiaeriene au interceptat şi distrus 29 de drone în regiunea Belgorod şi o dronă în regiunea Voronej”, anunţă într-un comunicat, postat pe Telegram, Ministerul rus al Apărării.

”Din nefericire (...), o locuitoare civilă a fost ucisă” în satul Belovskoie, în Belgorod, a anunţat guvernatorul regiunii Viaceslav Gladkov.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Este vorba despre o ”femeie în vârstă a cărei casă a fost vizată în mod direct” de o dronă, precizează el.

Duminică, un atac ucrainean cu rachetă în Crimeea, o peninsulă anexată de Rusia în 2014, s-a soldat cu ce puţin patru morţi, inclusiv doi copii, şi peste 150 de răniţi, potrivit autorităţilor de ocupaţie instalate de Moscova.

Ucraina, vizată într-o ofensivă rusă de peste doi ani, răspunde cu regularitate atacând regiuni ruse şi vizând instalaţii energetice.

Kievul a ameninţat să mute confruntările armate pe teritoriul rus, ca represalii la numeroase bombardamente pe teritoriul ucrainean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.