Preşedintele francez Emmanuel Macron să asigurări luni că arestarea pe teritoriul francez a patronului mesageriei criptate Telegram Pavel Durov nu este ”deloc o decizie politică” şi subliniază că Franţa este ”ataşată libertăţii de exprimare şi comunicare”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Arestarea preşedintelui Telegram pe teritoriul francez a avut loc în cadrul unei anchete judiciare, în curs. Asta nu este deloc o decizie politică. Judecătorilor le revine să se pronunţe”, subliniază pe X şeful statului francez.

Miliardarul francezo-rus, în vârstă de 39 de ani, garda sa de corp şi asistentul, care-l însoţesc în permanenţă, a fost arestat sâmbătă în Aerogara Bourget, în nordul Parisului.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

El era vizat de un mandat de căutare emis de către anchetatori francezi cu privire la diverse infracţiuni ale mesageriei sale criptate.

Arestarea prevenitvă a fost prelungită duminică seara.

”iNFORMAŢII FALSE”

Preşedintele francez denunţă în mesajul său ”informnaţii false cu privire la Franţa în urma arestării lui Pavel Durov”.

”Franţa este mai mult decât orice ataşată libertăţii de exprimare şi comunicare, inivaţiei şi spiritului de întreprindere. Ea va rămâne aşa”, dă asigurări şeful statului.

”Într-un stat de drept, atât pe reţele de socializare, cât şi în viaţa reală, libertăţile sunt exercitate în cadrul stabilit de lege, în vederea protejării cetăţenilor şi respectării drepturlor lor fundamentale. Justiţia, în totală independenţă, este cea căreia-i revine să impună respectarea legii”, subliniază Emmanuel Macron.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.