Armata israeliană a efectuat duminică raiduri violente împotriva Hezbollah în Liban, în care au murit aproape 50 de persoane, la două zile după uciderea lui Hassan Nasrallah împreună cu zeci de membri ai mişcării islamiste libaneze, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Pe un alt front, Israelul a efectuat raiduri împotriva unor ţinte ale rebelilor houthi din Yemen, la o zi după ce insurgenţii pro-iranieni au revendicat tirurile asupra aeroportului din Tel Aviv. „Niciun loc nu este prea departe” pentru Israel, a avertizat ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant.

Menţinând presiunea militară împotriva Hezbollah, căruia i-a aplicat o lovitură devastatoare, Israelul a declarat că a atacat „zeci de ţinte teroriste” în fiefurile mişcării şiite: locuri de lansare a rachetelor, instalaţii militare şi depozite de armament.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Corespondenţii AFP au auzit o explozie puternică şi au văzut coloane de fum ridicându-se din suburbiile sudice ale Beirutului, unde Hassan Nasrallah a murit vineri în urma unui atac israelian de o forţă fără precedent, care a distrus clădiri întregi.

Trupul liderului Hezbollah „a fost găsit sâmbătă şi înfăşurat într-un giulgiu”, a declarat o sursă apropiată mişcării, adăugând că data funeraliilor nu a fost încă stabilită.

În sudul Libanului, 24 de persoane au fost ucise în raiduri în apropiere de Saida, iar în estul ţării cel puţin 25 de oameni au murit, potrivit Ministerului Sănătăţii. În ultimele 48 de ore, 14 salvatori au murit în raiduri israeliene, potrivit ministerului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.