Poliţia turcă a arestat în această săptămână 119 persoane suspectate de apartenenţă la gruparea jihadistă Statul Islamic, a anunţat vineri ministrul turc de interne Ali Yerlikaya, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Suspecţii au fost arestaţi în 23 din cele 81 de provincii ale ţării, inclusiv Istanbul, Ankara şi Izmir, a detaliat ministrul într-un mesaj pe X.

Ministrul, care informează în mod frecvent despre arestările care vizează Statul Islamic, a anunţat săptămâna trecută că 65 de persoane au fost arestate sub suspiciunea de apartenenţă la gruparea jihadistă.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

De la 1 iunie 2023, peste 3.600 de suspecţi au fost arestaţi în ţară, potrivit autorităţilor. Unii dintre aceşti presupuşi membri ai Statuluiu Islamic s-au mutat în Turcia după prăbuşirea „califatului” autoproclamat al grupării jihadiste în 2019.

Statul Islamic, care a comis atacuri mortale în ţară (dintre care unul, într-un club de noapte din Istanbul, a ucis 39 de persoane în 2017), a revendicat la sfârşitul lunii ianuarie atacul asupra unei biserici catolice din Istanbul în timpul unei slujbe, soldat cu un mort.

Autorităţile turce, acuzate anterior că permit jihadiştilor să circule liber pe teritoriul lor, au anunţat la sfârşitul lunii aprilie arestarea la Istanbul a unui bărbat suspectat de pregătirea unui atentat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.