Cancelarul german Angela Merkel a recunoscut că guvernul său a dezamăgit mulţi germani în 2018, însă ea a făcut apel la solidaritate şi cooperare din partea acestora pentru a trece peste diviziunile politice, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În discursul său de Anul Nou, Merkel a afirmat că recunoaşte că mulţi germani „se plâng” de coaliţia aflată la guvernare, o alianţă a blocului său conservator şi a Social Democraţilor (SPD) de centru-stânga, care a fost marcată de lupte interne.

Însă ea a adăugat: „Vom trece peste provocările vremurilor noastre dacă rămânem împreună şi colaborăm cu alţii în afara graniţelor”.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Germania încă simte efectele deciziei lui Merkel din 2015 de a deschide graniţele ţării pentru peste un milion de refugiaţi, mulţi dintre ei fugind de războaiele din Orientul Mijlociu.

Opoziţia faţă de acea decizie a ajutat la evoluţia Alternativei pentru Germania (AfD), o grupare de extremă-dreapta anti-imigraţie, care a câştigat locuri în Bundestag (parlamentul german) pentru prima oară în alegerile de anul trecut.

Merkel a renunţat la a mai conduce partidul său, Uniunea Creştin Democrată (CDU), însă doreşte să rămână cancelar până la sfârşitul actualului mandat, în 2021, lucru pe care l-a reafirmat în discursul său.

Un sondaj de duminică a arătat că majoritatea germanilor susţin decizia ei de a-şi duce la capăt mandatul.

Merkel a subliniat importanţa unor valori ale Germaniei precum „deschidere, toleranţă, respect” şi a declarat că ţara sa va lucra pentru „soluţii globale” în timpul mandatului său de doi ani ca membru non-permanent în Consiliul de Securitate al ONU care va începe pe 1 ianuarie 2019.

Merkel a căutat să apere relaţiile internaţionale occidentale care au fost destabilizate de preşedintele american Donald Trump care s-a retras din acorduri internaţionale cheie precum cele privind schimbările climatice şi programul nuclear al Iranului.

Ea a declarat că se angajează să facă UE mai puternică şi capabilă de a lua decizii importante.

„Şi cu Marea Britanie ne dorim să menţinem un parteneriat apropiat, în pofida retragerii din Uniunea Europeană”, a adăugat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.