Ambasada SUA în Israel a emis marţi o alertă prin care îndrumă tot personalul guvernamental american şi membrii familiilor „să se adăpostească pe loc până la noi ordine” din cauza „situaţiei actuale de securitate”, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Această (alertă) este furnizată pentru informarea dumneavoastră în timp ce vă faceţi propriile planuri de securitate”, se arată în comunicat.

Alerta a fost emisă în condiţiile în care Casa Albă a afirmat că Iranul pregăteşte un atac iminent cu rachete balistice asupra Israelului. Alerta nu menţionează însă în mod specific această ameninţare.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Conform politicii „fără standarde duble” a Departamentului de Stat, dacă departamentul „împărtăşeşte informaţii cu comunitatea oficială a SUA” - cum ar fi personalul ambasadei - trebuie să împărtăşească „aceleaşi informaţii sau informaţii similare” şi cu cetăţenii americani din ţara respectivă „dacă ameninţarea de bază se aplică atât cetăţenilor americani oficiali, cât şi celor care nu sunt oficiali”, menţionează CNN.

Israelul a declarat că a fost informat de SUA despre ameninţarea iraniană iminentă, dar deocamdată nu a depistat lansări aeriene care să vizeze teritoriul israelian.

CITEȘTE ȘI IDF: SUA au avertizat Israelul cu privire la un atac iranian iminent, nicio lansare nu a fost detectată încă. Focul iranian „va avea consecinţe”

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.