Echipele de intervenţie din Elveţia au găsit cadavrul uneia dintre cele trei persoane date dispărute sâmbătă, după ce furtunile şi ploile torenţiale din sud-estul ţării au provocat o alunecare de teren, anunţă autorităţile elveţiene. Celelalte două persoane sunt încă dispărute, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

O femeie a fost scoasă în viaţă dintre dărâmături, sâmbătă dimineaţă.

"Este o zi tristă", a declarat Ignazio Cassis, membru al Consiliului federal elveţian, după ce a mers în regiune pentru a-şi arăta solidaritatea cu victimele în numele guvernului federal elveţian.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

O echipă de 200 de salvatori caută persoanele dispărute încă de sâmbătă, cu ajutorul unor excavatoare, cu câini de căutare special antrenaţi, drone şi elicoptere ale armatei. Dar probabilitatea de a-i găsi pe cei dispăruţi în viaţă este scăzută, a declarat duminică William Kloter, reprezentant al poliţiei elveţiene, care conduce operaţiunile de salvare.

Operaţiunile de căutare au trebuit să fie întrerupte în timpul nopţii din cauza ploilor abundente.

Alunecarea de pietre a cuprins un grup de trei case din comuna Lostallo, în valea alpină Misox din Graubünden.

De asemenea, autorităţile elveţiene au anunţat că un segment al autostrăzii elveţiene A13 care duce spre Italia a fost complet scufundat şi distrus de inundaţii. Ruta de tranzit majoră între pasul-cheie San Bernardino şi Roveredo din Graubünden va rămâne probabil închisă timp de mai multe luni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.