”Pasiunile” care animă campania electorală americană nu ar trebui să ”servească drept pretext xenofobiei sau rasismului”, denunţă la tribuna ONU, la New York, preşedintele Consiliului de Tranziţie din Haiti, Edgard Leblanc Fils, referindu-se la acuzaţiile false ale lui Donald Trump împotriva migranţilor haitieni din Statele Unite, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Pasiunile care apar în mod natural într-o campanie electorală nu ar trebui în niciun caz să servească ca pretext al xenofobiei şi rasismului într-o ţară ca Statele Unite, o naţiune forjată de către imigranţi”, a denunţat în faţa membrilor Adunării Generale a ONU Edgard Leblanc Fils.

El nu citează niciodată numele candidatului republican la preşdinţie.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

El se referă însă la oraşul Springfield din Ohio.

Edgar Leblanc Fils le mulţumeşte locuitorilor oraşului pentru că ”au dat dovadă de solidaritate cu migranţii din ţara noastră”.

Springfield şi cei 60.000 de locuitori ai săi, marea majoritate albi, au văzut în ultimii ani oraşul crescând.

Aproximativ 15.000 de haitieni, care au fugit din calea crizei teribile din ţara lor, s-au instalat în oraş.

Ei au fost atraşi de relansarea economică încurajată de municipalitate şi statul Ohio, în care republicanii sunt la putere.

Însă oraşul este pradă a unor informaţii false pe reţele de socializare, amplificate de Donald Trump, care ţintesc hairieni ”hoţi” şi ”care mănâncă” pisici, câini şi gâşte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.