New Jersey şi Arizona au legalizat marţi folosirea marijuanei în scop recreativ, iar Oregon a devenit primul stat care a aprobat folosirea terapeutică a psilocibinei - un drog prezent în ciupercile halucinogene, în cadrul unora dintre referendumurile din Statele Unite, relatează Reuters.
În paralel cu alegerile prezidenţiale şi parlamentare, alegătorii americani s-au pronunţat marţi în 124 de subiecte, în referendumuri locale, porivit Conferinţei Naţionale americane a Legislaturilor de Stat (NCSL), scrie Reuters, care prezintă principalele rezultate şi proiecţii cu privire la aceste scrutine.
MARIJUANA
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Alegătorii din New Jersei şi Arizona au legalizat folosirea marijuanei în scop recreativ.
South Dakota ar fi votat, de asemenea, în favoarea folosirii recreative - dar şi medicale - a acestui drog considerat uşor.
În Mississippi se conturează o legalizare a folosirii marijuanei în scopt erapeutic.
Începând din 1996, alte state americane şi Districtul Columbia au autorizat marijuana în scop terapeutic.
În total 11 state au aprobat o utilizare reacreativă a acesteia, iar 16 state - inclusiv unele în care marijuana este folosită în scopuri medicale - au scos de sub incidenţă penală deţinerea marijuanei, potrivit Organizaţiei naţionale americane a reformei legilor privind marijuana.
PSILOCIBINA, CIPERCILE MAGICE
Folosirea psilocibinei - o substanţă halucinogenă prezentă în anumite ciuperci - a fost aprobată de către alegătorii din Oregon în scopuri terapeutice pentru adulţi.
Susţinătorii acestei propuneri au invocat cercetări care relevă avantajele psilocibinei în tratarea unor tulburări de anxietate şi în probleme de sănătate mentală.
O structură de reglementare şi un calendar urmează să fie stabilite ulterior, în vederea implementării acestei legalizări.
UBER
În California, alegătorii au adoptat prin vot un proiect de lege care le permite întreprinderilor să nu-şi recalifice şoferii şi livratorii în salariaţi, ci în lucrători independenţi, potrivit Edison Research.
Susţinătorii acestei iniţiative - între care se află Uber Technologies şi Lyft - au cheltuit peste 190 de milioane de dolari în campania lor - ceea ce face din ea cea mai costisitoare măsură din acest an, potrivit Ballotpedia.
SALARIU MINIM
Alegătorii din Florida au adoptat un proiect de lege cu privire la modificarea Constituţiei statului în vederea unei creşteri treptate a salariului minim de la 8,56 de dolari pe oră la 15 dolari pe oră, până la 30 septembrie 2026.
AVORT
Alegătorii din Colorado au respins un proiect de lege vizând să interzică avorturile, mai puţin când viaţa mamei este în pericol, după 22 de săptămâni de sarcină.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...