Donald Trump, care a devenit recent candidatul prezumtiv al republicanilor la prezidenţiale, s-a arătat doritor să discute personal cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, într-o încercare de a pune capăt programului nuclear al Phenianului, propunând o nouă atitudine în politica americană faţă de ţara izolată. Însă, aceasta nu este singura măsură controversată propusă de politicianul conservator, care vrea renegocierea acordului asupra climei de la Paris, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Aş vorbi cu el, nu aş avea nicio problemă dacă aş discuta cu el”, a precizat Trump în legătură cu posibilitatea unei discuţii cu liderul nord-coreean. Însă, pentru moment, miliardarul nu a dorit să împărtăşeaşcă strategia pe care ar folosi-o într-o discuţie cu Kim Jong-un.

Republicanul s-a arătat dornic să îl înveţe pe liderul nord-coreean cu stau lucrurile în lume. De asemenea, Trump a precizat că are de gând să se folosească de China, cel mai important sprijin economic şi diplomatic al regimului de la Phenian, pentru a găsi o soluţie la criza nucleară din peninsula coreeană.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Însă, atitudinea lui Trump de a purta o discuţie directă şi personală cu Kim Jong-un cotrastează puternic cu politica propagată de la Washington în ultimii opt ani, în timpul mandatului democratului Barack Obama, care s-a bazat pe înalţi oficiali americani pentru a discuta cu regimul nord-coreean.

În ceea ce priveşte relaţia cu Kremlinul, Trump a ales să nu-l mai laude pe preşedintele rus Vladimir Putin, explicând clar că toate complimentele făcute reciproc nu vor merge mai departe.

”Faptul că a spus lucruri drăguţe despre mine nu înseamnă că îi va fi de ajutor în timpul unei negocieri. Asta nu-l va ajuta”, a precizat Trump.

De asemenea, republicanul a explicat clar că nu apreciază în vreun fel acordul asupra mediului de la Paris, care presupune reducerea emisiilor de carbon în 170 de state ale lumii. Trump susţine renegocierea acordului, care ar trata în mod incorect Statele Unite şi ar conferi tratament preferenţial unor state precum China.

”Voi analiza asta într-un mod foarte serios şi cel puţin voi propune renegocierea acelor amendamente, dar cel puţin. Dacă mă implic cu totul voi face cu totul altceva”, a susţinut republicanul.

 Însă, orice renegociere a acordului ar fi un pas în spate pentru protecţia mediului, după ce atât statele bogate cât şi cele sărace au promis că vor reduce emisiile de gaze de seră, responsabile pentru încălzirea globală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.