Nigel Farage, liderul partidului de dreapta Reform UK, a câştigat vineri un loc în Parlamentul britanic, pentru prima dată, în oraşul englezesc Clacton, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Farage, cunoscut pentru campania sa anti-imigraţie şi pro-Brexit, l-a învins confortabil pe candidatul conservator Giles Watling, care deţinuse anterior mandatul.

„Planul meu este să construiesc o mişcare naţională de masă”, a spus el.

El a adăugat:” Acesta este doar primul pas al unui lucru care vă va uimi pe toţi.”

Intrarea lui surprinzătoare la alegeri în urmă cu o lună, după ce a exclus iniţial să se prezinte, a stimulat sprijinul pentru Reform UK în întreaga ţară. Acest lucru l-a ajutat să distrugă speranţele lui Sunak de a reduce decalajul faţă de Partidul Laburist de centru-stânga, care este pe cale să obţină o victorie uriaşă.

După şapte încercări nereuşite de a câştiga un loc în Parlament, victoria de vineri îl plasează în sfârşit pe Farage, în vârstă de 60 de ani, într-o instituţie politică împotriva căreia şi-a petrecut zeci de ani militând şi îşi va testa capacitatea de a-şi îndeplini promisiunile făcute alegătorilor.

Potrivit exit poll-ului, Reform UK va câştiga 13 locuri - o mică parte din cele 650 de locuri, dar care Farage speră să-i ofere o platformă pentru a-i uzurpa pe conservatori şi a deveni principala opoziţie de centru-dreapta a Laburiştilor.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.