Liderul laburist Keir Starmer care a obţinut un mandat în circumscripţia Holborn şi St Pancras, unde conservatorii au ieşit pe locul al patrulea, fiind înfrânţi de un independent şi de candidatul Verzilor, şi-a numit victoria ”un privilegiu uriaş”, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Starmer a obţinut 18.884 de voturi, semnificativ mai puţine decît în 2019, când a avut 22.766. Activistul pro-palestinian, independentul Andrew Feinstein, se află pe poziţia a doua.

El şi-a numit victoria un „privilegiu uriaş”.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

„În această seară, oamenii de aici şi din întreaga ţară au vorbit şi sunt pregătiţi pentru schimbare, pentru a reveni la politică ca serviciu public”, a spus Starmer.

„Aţi votat, acum este timpul să livrăm”, a conchis el.

Partidul Laburist a obţinut joi o victorie zdrobitoare în alegerile legislative din Regatul Unit, punând capăt unei perioade de 14 ani de putere conservatoare, Starmer urmând să devină prim-ministru, conform rezultatelor exit-poll-urilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.