Agenţia Internaţională de Energie Atomică a ONU a comunicat că nu a găsit niciun indiciu care să arate că activităţile nucleare ale Coreei de Nord s-au oprit, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dezvoltarea programului nuclear al Coreei de Nord reprezintă un motiv de îngrijorare”, a comunicat agenţia într-un raport publicat luni. 

"Pentru că agenţia nu poate efectua activităţi de verificare în Coreea de Nord, cunoştinţele despre programul nuclear al Coreei de Nord sunt limitate, iar cunoştinţele despre noi activităţi nucleare sunt în scădere”, a mai precizat agenţia.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Totuşi, între aprilie şi mai 2018 au existat indicii privind activităţi ale unei termocentrale care furnizează servicii unui laborator de radiochimie, conform raportului.

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat luni într-un interviu pentru Reuters că el consideră că statul nord-coreean a făcut paşi importanţi către dezarmarea nucleară şi că "cel mai probabil” se va întâlni din nou cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un. Trump şi Kim au participat la un summit istoric pe 12 iunie în Singpore, iar liderul nord-coreean s-a angajat să lucreze către dezarmarea nucleară a peninsulei coreene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.