Activişti din cadrul Just Stop Oil au stropit vineri cu supă două tablouri cu floarea-soarelui ale lui Vincent van Gogh la National Gallery, la Londra, imediat după condamnarea la închisoare a două activiste cu privire la fapte asemănătoare, anunţă gruparea ecologistă pe reţele de socializare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Picturile au fost retrase, ele sunt în curs de examinare de către conservator şi nu sunt avariate”, anunţă muzeul într-un comunicat transmis AFP.

 

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Vineri, două activiste ecologiste din cadrul Just Stop Oil au fost condamnaţi de către justiţia britanică la pedepse cu închisoare, după ce au fost găsiţi vinovaţi de fapte asemnănătoare în 2022.

Phoebe Plummer, în vârstă de 23 de ani, a fost condamnată la doi ani şi jumătate de închosoare.

Anna Holland, în vârstă de 22 de ani, a fost condamnată la un an şi opt luni de închisoare.

Faptele au avut loc la 14 octombrie 2022.

Ele au desfăşurat împreună această acţiune spectaculoasă, care a avriat doar uşor cadrul din jurul operei din 1888, protejată cu un geam.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.