Guvernul din Maldive va interzice accesul israelienilor în arhipelagul din Oceanul Indian, cunoscut pentru staţiunile de lux, în contextul în care furia publică din această naţiune predominant musulmană creşte din cauza războiului din Gaza, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Biroul preşedintelui a anunţat că guvernul a decis să schimbe legile pentru a împiedica titularii de paşapoarte israeliene să intre în ţară şi a înfiinţa un subcomitet care să supravegheze acest proces.

De asemenea, preşedintele Mohamed Muizu va numi un emisar special pentru a evalua nevoile palestinienilor şi pentru a lansa o campanie de strângere de fonduri.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Purtătorul de cuvânt al Ministerului israelian de Externe, Oren Marmorstein, a declarat, la rândul său, că Ministerul de Externe recomandă israelienilor să evite orice călătorie în Maldive, inclusiv celor cu paşapoarte străine, iar celor care se află în prezent acolo să ia în considerare posibilitatea de a pleca.

Aproape 11.000 de israelieni au vizitat Maldivele anul trecut, ceea ce reprezintă 0,6% din totalul sosirilor de turişti.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.